Friday, June 5, 2009

Bersihkan Nama Najib, Rosmah


KUALA LUMPUR, 4 Jun (Hrkh) - Sebanyak empat usul diterima untuk dibahas oleh para perwakilan dalam Muktamar Dewan Pemuda PAS ke-50 yang akan dibahaskan pada malam ini.  Antara usul yang akan dibahas ialah membersih nama baik Perdana Menteri Malaysia yang dibawa Pemuda PAS Pusat.

Usul tersebut yang mendapat sokongan daripada Pemuda PAS Johor menyebut mereka menyedari Dato' Seri Naji Tun Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansur dikaitkan dengan pembunuhan model Mongolia, Altantuya Sharribuu. "Negara sedang terancam dengan imej buruk yang digambarkan media-media luar negara terhadap perdana menteri," jelas usul tersebut yang diedarkan kepada media sebentar tadi.

Katanya, Dewan Pemuda PAS Pusat juga menyedari negara-negara luar memberi respons yang baik terhadap pelantikan Najib sebagai Perdana Menteri Malaysia. Bagaimanapun katanya, negara ini perlu ditadbir pemimpin yang bersih. Sehubungan itu mereka akan mengambil ketetapan untuk mendesak Najib dan Rosmah membersihkan nama mereka dengan menyaman mereka yang terbabit. "Kami juga memohon Yang di-Pertuan Agong melantik badan penyiasat bebas terhadap kes pembunuhan Altantuya itu," sebut usul tersebut.

0 comments:

Post a Comment